Тези правила са задължителни и важат за всички потребители на форума на БАЗ.


Неспазването им или системното им нарушаване водят до санкции по преценка на администратора и модератора на форума.

Администратор на форума е: Кати Кьосева, данни за контакт:office@baz.bg; тел: 02/996 3557

Модератор на форума е: Кати Кьосева, данни за контакт:office@baz.bg; тел: 02/996 3557


1. Писането на кирилица е задължително! Постове и коментари, написани на латиница, ще бъдат редактирани от модератора и администратора, а при системно нарушаване на това правило – изтривани.


2. Всички изразени мнения следва да не противоречат на добрия тон и добрите нрави.


3. Публикуването на мнения, съдържащи обидни и неприлични изрази и фрази, расистки, ксенофобски заплахи, обиди и др., са забранени.


4. Потребителите имат право да публикуват рекламни статии и материали, след получаване на одобрение от администратора.


За неправомерна реклама се счита всяко мнение (линк), пуснат без отношение по дадена тема (оф-топик), или отделна такава тема (спам), които целят да объркат и подведат потребителите, насочвайки ги към сайтове с търговска или друга стопанска цел, без изричното одобрение на Администраторите на форума.


Всички линкове към други форуми, сайтове с информация, както и он-лайн магазини, публикувани в подкрепа на дадено мнение, с цел допълване на информация, или обмяна на опит между потребителите относно стоки и услуги, засягащи всяка сфера от ежедневието, са разрешени и няма да подлежат на промени или санкции.


5. Забранено е регистрирането на повече от един акаунт от един и същ IP адрес, освен в случаите, когато администратора или модератора не е уведомен предварително за това.


6. Забранено е изпращането на масови рекламни съобщения до останалите потребители (спам).

7. Забранено е публикуването на всякакъв снимков материал, който противоречи на добрите нрави и етиката, и представлява непристойно поведение. При нарушаване на това правило, снимките и линковете ще бъдат изтривани, без предупреждение.


8. Забранени са публикуването на линкове, статии, снимков материал и препратките към каквито и да било материали, които биха могли да се счетат за порнографски материали и насилие.


9. Препоръчва се на потребителите да използват търсачката, преди публикуването на нова тема. Дублиращи се теми ще бъдат заключвани или изтривани от модератора на форума.


10. Препоръчва се потребителите да определят точно и ясно заглавията на темите, които пускат, конкретизирайки проблема, който ги интересува. Модераторът/Администраторът на форума имат правото да редактират правописа и пунктуацията в заглавията на темите без предупреждение, както и цели заглавия, когато текстът не е достатъчно ясен и насочващ.

11. Всяко мнение, публикувано в дадена тема, следва да се отнася към разисквания проблем.

12. Теми, публикувани в грешен раздел на форума, ще бъдат местени или изтривани от администратора и/или модератора на форума.


13. Обиждането на модератор и/или оспорване на решенията на модератора са забранени.


Ако смятате, че отношението към Вас е било несправедливо, отнесете проблема директно към администратора.


Нарушаването на това правило ще бъде санкционирано с временен или постоянен „бан” по преценка на администратора. Заобикалянето на временен бан се наказва с постоянен бан.

14. Максималният допустим размер на аватар е: ширина 150 пиксела, височина 150 пиксела.


15. Максималният допустим размер на изображение, публикувано в мнение, е: ширина 720 пиксела, височина 720 пиксела.


16. Максималният допустим размер на подпис е: ширина 720 пиксела, височина 400 пиксела.


Правилата на форума подлежат на промяна, без предварително уведомяване на потребителите!