0

Уважаеми колеги,
Вчера 15.08.2023 от 11:00 ч. в сградата на Министерството на здравеопазването бе проведена среща между представители на БАЗ и представители на МЗ.
БАЗ бе представена от Иванка Алексиева председател на РК Стара Загора и член на работна група НЗИС, Камен Курдов председател на КПЕ на регионална колегия Пловдив, и член на работна група НЗИС, Георги Дулев главен секретар, и Стоян Котев председател.
От страна на министерството разговорите бяха водени от заместник-министър Бойко Пенков и Александър Огнянов от дирекция „Електронно здравеопазване“.
Основната тема на разговора беше Националната здравноинформационна система, начина на осъществяване на запис в пациентското досие от страна на зъботехниците, липсата на „Направление за изработване на медицинско изделие“ и други конкретни въпроси касаещи Наредба № Н-6 от 21 декември 2022 г.
Беше постигнато съгласие относно бързото изготвяне на бланка „Направление за изработка на медицинско изделие“ от ЛДМ към СМТЛ, провеждане на тристранна среща между представители на МЗ, БЗС и БАЗ.
В изпълнение на конкретните действия по въвеждане на НЗИС за зъботехниците бяхме поканени на среща в петък ( 18.08.2023) от 14.00 в сградата на МЗ за подписването на споразумение, чрез което регистъра на БАЗ ще бъде интегриран в системата.
На срещата се засегна и въпроса за информационната кампания, която според нас трябва основно да бъде проведена от самото министерство.
Д-р Бойко Пенков се съгласи с изнесените от нас мотиви и пое ангажимент да се работи в посока максимално информиране на всички заинтересовани страни.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *