0

На 29 и 30 април 2023 г. в к.к. Пампорово – х-л ПЕРЕЛИК при изключителен интерес се проведе Първият национален форум по Зъботехника.

През двата дена на събитието участниците имаха възможността да изслушат над петнадесет лектора от България, Румъния и Италия. В зоната за демонстрации всички можаха да се запознаят отблизо с различни техники, материали и апарати, както и да зададат въпроси за тях на колеги от България, Германия, Румъния и Гърция. Повечето водещите фирми в денталния бранш представиха на щандовете си новости и продукти директно от IDS Кьолн.

 

В серия публикации ще се опитаме да представим някой от лекторите на форума, както и кратки резюмета от самите лекции.

Ще започнем с адв. д-р Емилия Ангелова-Ховагимян и д-р Хари Ховагимян и тяхната тема „Професионална защита от нерегистрирани зъботехнически практики и нелегален внос на медицински изделия. Правна същност на медицинското изделие. НЗИС и пациентска безопасност.“

Кратко представяне на двамата:

Адв. д-р Емилия Ангелова-Ховагимян, практикуващ адвокат към Адвокатска колегия-Пловдив, доктор по административно право и административен процес, автор на книгата „Пациентска безопасност“. Магистър по „Финанси“ и „Здравен мениджмънт“. Действащ Медиатор.

Д-р Хари Ховагимян, лекар по дентална медицина, правоспособен юрист, работещ в адвокатска кантора, преподавател по правни въпроси и здравна икономика към Центъра за професионално обучение на МУ-Пловдив. Магистър по „Здравен мениджмънт“, дипломиран специалист по „Зъботехника“. Действащ Медиатор.

Лекцията:

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *